KEMENT VE KIRBAÇ!

 

Maç öncesi bakıyoruz skorlara..

Elazığ deplasmanda Bilica’nın eski takım arkadaşı hemşerisi Roberto Carlos’un ekibini 3-1’le geçiyor.

İlk devrenin son maçında sağ olsun Rıza Çalımbay Elazığspor’a öyle bir can verdi ki o takım o canla ikinci devre en fazla puan toplayan ( 13 ) takım oldu..

K.Erciyesspor bana müsaade diyerek hemşerisini fark atmış, bizim üstümüze çıkmış..

Şimdi siz Uğur hoca’nın yerinde olun..

Rakip takımın bir oyuncusu örnek Sneijder bu takım yarısına bedel..

Futbol bu kabul.. Kağıt üzerinde oynanmıyor..

Kafadan Uğur hoca G.Saray takımın en korkulan yeri olan merkezi orta sahası ( Melo – Selçuk – Yekta )karşısında maça Aykut, Kağan ve Kıvanç’la başlıyor bir nevi o bölgeye “Kement”i atıyor..

Bu şu demek; Ben önce rakibin en güçlü bölgesini kalabalık orta saha ile çökerteceğim. Bunu yaparsam bir puan çantada keklik, şayet ileride “Erketeye” yatırdığım Deniz’le kontra bir gol sıkıştırırsam ondan sonra ; Vallahide öptürmem, billahi de öptürmem” hesabı, kitabı yapılmıştı..

Bu şartlar ve görüntü altında Uğur hocanın taktiği ilk devre neredeyse kusursuz tuttu. İlk 45’de bizim adımıza Deniz ve uzaktan Ali Adnan’nın şutları tribünde oturan Ç.Rizespor taraftarlarının tansiyon şekerini yükseltirken, yine o tribünlerde yerini alan az sayıda sarı – lacivertli Rizespor destekçilerini’ de kaçan goller sonrası heyecandan “Pantolon ağlarını” ufak çapta yırtıklarını rahatlıkla yazabiliriz.

Sarı – Kırmızılı takım koca ilk 45’de sıfır çekti desem inanmayın. Burak ve Umut Bulut’un “Çerez” niyetine bulduğu pozisyonlar; e canım o kadar da olacak karşında Hasan Vezir’in çalıştırdığı Çıksalınspor yok, kim var? Hasan Vezir’in bir dönem top oynadığı Galatasaray var! Hafta içi dünya devi Chelsae’yi özellikle ikinci devre sahadan silen G.Saray var..

Sizin anlayacağınız ilk devre Uğur hocanın kement taktiği tutarken, atmaca ikinci devre öyle bir 15 dakika futbol oyda ki; Aslan “sahada ha postu deldirdi, ha deldirecek” derken 46’da Deniz Kadah’ın boş pozisyonda kafa vuruşu, Kıvanç’ın Semih Kaya’yı “Toz” ederek söküp aldığı ve değerlendiremediği net gol şansı sonrası futbol tarihinin değişmeyen altın kuralı devreye giriyor atamayana atarlar hesabı yine bir yan toptan klasik bir Rizespor golü daha Chedjou’nun kafasından yiyorduk.

İyi oynarken yenilen bu şok gol, kafaya bir bidon soğuk su dökülmesi ile eş değer..

İstanbul temsilcisi golün verdiği moralle yüklendikçe yüklendi..

Hele öyle iki adet net gol şansı var ki; “levrek fileto gibi kılçıksız”.. Sarı – Kırmızılı takım Umut-Sneijder le bu net gol şanslarını “Bozuk para” gibi harcıyor, Uğur hoca sahaya sürdüğü iki kementleri yanına alırken bu kez sahaya iki adet “Kırbaç” sürüyordu.

Tütüneker risk aldı. Ha 1-0.. Ha 2-0 hesabı..

O dakikadan sonra yapması gerekende buydu.. Tevfik ve Kwekue kartları tam zamanında açıldı. Sahaya sürdüğü iki kırbaç’a penaltı öncesi Umut’tan kaptığı topu Deniz’e aktaran ve maçta da kusursuz oynayan Ahmet Görkem’e adı gibi iki kere teşekkürler. Gurbetçi Deniz doğum gününde belkim gol atamadı ama Tevfik’e verdiği ara pası 10 numara idi.

Futbol bu.. Az yukarda da yazdım. Atamayana atarlar.. Bu kez G.S kaçırdı, biz kontra ile bulduğumuz penaltı atışı sonrası Kwekue ile eşitliği sağladık.

Zor bir fikstürden geçiyoruz. 11 maç kaldı. Haftalar önce yazdım kaybettiğin zaman düşmesin. Asıl pes ettiğin zaman düşersin. Yok şu maç son, yok bu hafta son.. Bunlara takılı kalmayın. Bu takım bir yerde patlayacak. Lualua ve Engin tam hazır olduğunda iyi bir seri ile tırmanışa geçeceğiz. Pes etmek bize yakışmaz, hele de Karadenizliye hiç yakışmaz…


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın