YORGAN KISA GELDİ

 

Üstat Necip Fazıl Kısakürek’ten başlıyayım; “Yaprak sıkılmıştı ağaçtan, bahaneydi sonbahar"…..

Mevsim Sonbahar, Aylardan Kasım…

Rıza hoca, Karabük yenilgisi sonrası aynı şeylere “Dem” vurdu.

Eksik çok, sakatımız var, görev verdiğim oyuncular bekleneni veremedi ..Sizin bildiğiniz  temcit pilavı gibi tekrarladı durdu.. Yani üstadın dediği gibi bahane hazır…

Tabi bunun birde esnaf versiyonu var malum bildiğiniz gibi ..

Uyanık lokantacının hikayesini biliyorsunuzdur. Yaptığı pilav gün sonunda elinde kalırsa, ertesi gün şansını dolmayla denermiş.

Yine olmazsa, yapraklarını soyar çorbaya katar, elinde kalan pilavı okutmaya’ çalışırmış…

Rizespor’un kadro yapısı ve hocanın her maç sonu açıklamaları artık bezildi ve hep aynı versiyon..

Siz ne bekliyordunuz? Sezon öncesi ben bu sezon ki kadroyu değerlendirdiğimde aylar önce bunları hesapladık ve yazdık..

Utanmadan bir sürüde sosyal medyada küfürler yedim, bu takıma güvenmiyorsun bak işte zirvedeyiz diye..

Bu lig 4-5 haftada mı sona eriyor? Burası Süper lig..

Burada bir galibiyet Milyon Dolar demek..

Bu tip VİP yatakta, ona göre yorgan alacaksın..

Transfer döneminde kitibiyozluk etmeyeceksin. Haftalar ilerlediği zaman, havalar soğuduğu an, takımlar oturduğu an sana o kaliteli uzun yorgan lazım olsun..

Şimdi yorgan kısa geldi. Ayaklar açıkta kaldı, hoca kadro itibariyle her hafta yama yapıyor. Yorganı kafasına çekiyor, defans üşümesin diye, bu kez ayaklar yani forvet açıkta kalıyor. Yorganı yatağın ortasını topluyor, orta saha güçlensin , rakip takımı orta alanda sıkıştıralım, gel gör ki bu seferde forvet, defans açıkta kalıyor…

Açıkta kalan kısımlar bazen hırka ve yeleklerle kapanır. Rıza hocada aynısını yaptı. Kenarda, köşede unuttuğu ve bu yoklukta onları hatırladığı hırka ve yeleklere el attı, sarıldı. Birini ayaklarına sardı Karabük soğuğunda ne fayda. Diğerine ilk kez şans verdi o da ilk golde tutması gereken oyuncuya eskortluk etti.

Ha bu durumda yorganın canı da çıktı bilesiniz..

Aylardır her tarafı kapatan, hocasına laf gelmesin diye, üşütmesin, hasta olmasın diye kol kanat olan o asıl yorgan dün akşam Karabük’te ; Artık yeter dedi. Hep ben mi mücadele edeceğim. Birisi boş pozisyonda salladı tekmeyi yan tarafta uzanan rakibine, maçın hakemi es geçti. Diğeri taç çizgisine dönmüş boş pozisyonda tekmeyi indirdi ve o faul sonrası gol yedik. Sinirler tavan yapmış, en tehlikelisi de bu..

Şimdi tekrar terziye döneyim..

Bu yorganın kısa geleceği belliydi. Şimdileri kasmanın bir anlamı yok..

Özellikle Kwekue konusunda ona çok güvenmekle hata yaptın. Hani diyorsun ya; Forvet konusunda Orhan hocam bir oyuncuyu beğenecekte, yanılacak!. İşte buyur.. Sebep neymiş efendim uzun süre futbol oynamıyormuş. Ya hoca bunu zaten biliyoruz, uzun süre oynamadığını, sende ona göre bu oyuncuyu transfer ettin. Ha bir de Gençlerbirliği’nde takır takır oynayan Hurşut vardı, onu da aldırdın, sahi nerede bu uyanık Kayserili. Onu bizi satan Başkanda Kayserili idi dimi, İlhan Cavcam. Hemşeri satışına mı geldik, ne!

Son paragraf terzinin patronuna..

Bu takım küme düşmez, en başta onu yazayım size rahatlayın..

Devre arasına kadar ne toplarsak kardır..Ara transferde ağzınızdan sıkça duyulacak kelimeleri ben şimdiden burada yazayım..

Efendim kimse iyi oyuncusunu devre arası vermez..Eee uyanda balığa çıkalım..

Balık derken, bunun birde sazan versiyonu var..

Onuda bu Rizeli yiye yiye bezdi..

Şöyle arada bir olta ve yem değiştirseniz de malum yıllardır aynı menajer ile çalışmaktan bezmedin mi hesabı..

Bakarsınız o yem değişikliği ile A kalite oyuncu gelir , sizde arkanızı gönül rahatlığı ile o koltuğa dayar sahada ki o kaliteli ayakların sayesinde taraftarda ,sizde rahat bir nefes alırsınız. Ha korkmayın burası süper lig ne kadar puan, o kadar para demek. Yani karşılığı var…


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın